Fizioterapija

Fizioterapija ima pri zdravljenju obolenj lokomotornega aparata pomembno vlogo. Fizioterapevtske tehnike so pogosto prvi izbor terapije pri bolečinah v hrbtenici in drugih sklepih, mišicah, kitah.

Fizioterapija ima pomembno vlogo tudi pri rehabilitaciji bolnikov po ortopedskih operacijah, športnih poškodbah, bolečinskih sindromih…


Cilj fizioterapije je povrnitev normalne ali še sprejemljive funkcije telesa, ki je zaradi poškodbe, operacije ali starostnih sprememb bila okrnjena.

Fizioterapevt pozna anatomijo in biomehaniko kosti, sklepov, mišic, vezi. Prav tako pozna mehanizem nastanka poškodb, principe konzervativnega in kirurškega zdravljenja in proces celjenja tkiv. Na podlagi ocene stanja in odziva bolnika na terapijo, prilagodi program obravnave vsakemu pacientu posebej.


MANUALNA TERAPIJA

Manualna terapija je izraz, ki se v fizioterapiji uporablja za različne tehnike, ki se izvajajo z rokami, z mobilizacijo ali manipulacijo mehkih tkiv in sklepov zmanjšamo prenapetost struktur, ki v telesu povzročajo neravnovesje. Manualna terapija se pogosto uporablja pri zdravljenju bolečin v križu, bolečin v vratu, pri poškodbah in številnih drugih obolenjih.

Manualne tehnike zahtevajo od terapevta dodatno usposabljanje in izobraževanje, dober občutek in veliko izkušenj.Manualna terapija je pogosto najpomembnejši del individualne fizioterapevtske obravnave. Pri izbiri manualne tehnike za posameznika se le te pogosto prepletajo. Izkušen terapevt bo program terapije sestavil glede na problem in želene učinke ter ga sproti prilagajal bolnikovemu odzivu.

Podrobnosti si poglejte v ceniku.